Atelier aan huis 

Op ieder moment van de dag kan ik naar mijn atelier van bescheiden formaat, 16 m2. Even de materialen bekijken. Nog eens mijn gedachten laten gaan over het object waarmee ik bezig ben. Een plek waar ik zelfs laat op de avond ben met een opgeborreld idee. Grote waardering dus voor mijn kleine atelier. 

 

Mijn hoofd vol ideeën en materialen 

En ze komen in gedachten vaak meerdere keren voorbij. Als het idee na een paar dagen of al de volgende dag verdwijnt, was het geen goed idee. Maar als het in mijn gedachten blijft spelen, heb ik een goede basis om verder uit te werken. Soms is het zelfs kiezen uit meerdere opties. Dan is het jammer dat ik maar één werktuig of onderdeel heb. 

 

Creëren is een natuurlijk proces

Een gevoel. Nog even dit veranderen of toevoegen. Een kunstobject is klaar als het voor mij zo boeiend is dat ik er mijn ogen niet vanaf kan houden.

 

Kolen en vuur 
Om harde, grove materialen te plooien en te buigen, gebruik ik een klein oud smidsvuur. De handventilator heb ik vervangen voor een elektrische ventilator.

Zo kan ik ook grof en zwaar ijzer goed heet stoken.

 

Andere gereedschappen

Slijptollen, lasapparaat, compressor, plasmasnijder, hijstakel. En heel veel enthousiasme, energie, creativiteit en doorzettingsvermogen. Dat zijn de gereedschappen die ik voor mijn beelden nodig heb.